Professionele Digitale Middenformaat Camera Review

Portretfotografie in Utrecht

Hasselblad camera's zijn een nicheproduct, duurder dan instap DSLR's en slechts matig gebruiksvriendelijk. Ze zijn niet voor iedereen – zelfs niet voor de meeste mensen. En ze zijn ook niet bepaald de goedkoopste. Voor de prijs krijg je een camera die geweldige foto's kan maken. In deze review bekijken we een van de nieuwste leden van de H6D-serie, de H6D-100c/M3 professionele digitale middenformaatcamera. Een van de leukste dingen van Hasselblad-camera's is dat er voor elk model twee verschillende versies beschikbaar zijn: een M-versie voor handmatige scherpstelling en een c-versie voor volledig automatische scherpstelling met camera's met verwisselbare objectieven. De M-versie heeft meestal handmatige scherpstelmogelijkheden, terwijl de c-versie automatische scherpstelmogelijkheden heeft in ruil voor slechte prestaties bij gebruik van lenzen zonder afstandsindicator, zoals niet-Hasselblad lenzen of lenzen van andere fabrikanten zonder ingebouwde afstandsindicator (bijv. geen afstandsindicator binnenin). Als je andere Hasselblad-modellen hebt, zoals de H4D-60 of H4D-50c, kun je die ook gebruiken. Dat is nog een reden waarom deze camera's zo duur zijn in vergelijking met hun minder dure alternatieven, zoals de typische instapmodel DSLR's of Spiegelloze verwisselbare lenscamera's (MILC) (als je daarnaar op zoek bent). Als u geïnteresseerd bent in middenformaat fotografie

Wat je krijgt met een Hasselblad H6D-100c/M3

Als je een Hasselblad H6D-100c/M3 bestelt, krijg je een goed ontworpen, zware professionele digitale camera die perfect is voor serieuze fotografen van portretfotografie in Utrecht. Het camerahuis is gemaakt van een duurzame magnesiumlegering, wat zowel het gevoel als de duurzaamheid van de camera ten goede komt. De camera voelt solide aan en is niet gemaakt van goedkope materialen – dat krijg je met een camera van $6.500! De H6D-100c/M3 heeft een grote, heldere zoeker met hoge resolutie, een grote en heldere 230.000-dots zoeker met een dekking van 95%. Er is een ingebouwde intervalmeter die automatisch beeldsequenties kan maken met een breed scala aan instellingen tot 10 seconden, wat geweldig is voor time lapse fotografie. En de camera heeft zowel een ingebouwde waterpas als een stabiele statiefaansluiting.

Wie zou een Hasselblad H6D-100c/M3 moeten kopen?

De H6D-100c/M3 is ontworpen voor amateurs en professionals die een camera willen die middenformaat fotografie aankan en zich kan meten met grootformaat camera's. Als je geïnteresseerd bent in middenformaat fotografie, zijn er verschillende redenen om een Hasselblad te kopen. Ten eerste is er de veelzijdigheid. U kunt dezelfde camera gebruiken voor een verscheidenheid aan onderwerpen – landschappen, portretten, architectuur enzovoort – en voor meerdere jaren, omdat middenformaatcamera's duurzaam zijn en een lange geschiedenis hebben, wat betekent dat u niet om de paar jaar een nieuwe camera hoeft te kopen zoals bij digitale camera's. Een andere reden om een Hasselblad te kopen is dat ze duur zijn. Je zult deze camera's niet vinden in je plaatselijke winkel, dus als je er een wilt, moet je hem online bestellen of een plaatselijke winkel vinden die ze verkoopt.

Voordelen en nadelen van de Hasselblad H6D-100c/M3

De H6D-100c/M3 is een camera boordevol functies die geweldige beelden kan maken. Hij maakt gebruik van een middenformaat sensor met een resolutie van 12,5 megapixels, wat betekent dat je beelden met een groot afdrukformaat kunt maken zonder het gevoel te hebben dat je te maken hebt met een sensor met een lage resolutie. De sensor heeft ook een groot en aangenaam dynamisch bereik, wat betekent dat er veel detail is in zowel de schaduwen als de hooglichten. Nabewerking is niet nodig, wat altijd een pluspunt is. Bovendien heeft de camera een grote en heldere zoeker, een hoogwaardige sensor, een intervalmeter en een groot aantal objectieven, waaronder een verwisselbare groothoeklens. Een groot nadeel van de H6d-100c/M3 is de hoge prijs. Met 6.500 dollar is hij niet alleen duur in vergelijking met digitale instapcamera's, maar ook in vergelijking met andere middenformaatcamera's. Als u geïnteresseerd bent in middenformaatfotografie, kunt u de H6D-60 overwegen, die iets goedkoper is, maar nog steeds vrij duur. De Hasselblad H6D-100c/M3 is een goede keuze als je het beste van twee werelden wilt en een duurzame camera die perfect is voor professionals en serieuze fotografen.

Samenvatting

Als je op zoek bent naar een professionele middenformaat camera, kun je niet misgaan met de Hasselblad H6D-100c/M3. Het is een camera met veel functies die geweldige foto's kan maken, zelfs zonder nabewerking. Hij heeft een geweldige beeldkwaliteit, een grote en heldere zoeker, een grote sensor, een ingebouwde waterpas, een intervalmeter en een ruime keuze aan lenzen, waaronder een verwisselbare groothoeklens. De camera is ook duurzaam, wat betekent dat je niet om de paar jaar een nieuwe camera hoeft te kopen zoals bij digitale camera's. De H6D-100c/M3 is een geweldige professionele camera, maar hij is ook vrij duur, waardoor hij niet voor iedereen is weggelegd.