Hoe maak je verbazingwekkende Goudse Portretten: Leer hoe je het beste uit je apparatuur haalt

Leer je licht kennen.

Het is gemakkelijk om je op de apparatuur te concentreren, maar je komt nergens als je niet weet hoe die apparatuur samenwerkt. Licht is een uiterst krachtig en onvoorspelbaar iets. Je moet het leren kennen als je je opnamen onder controle wilt krijgen. Zoek een plek waar je je kunt opstellen en maak een paar opnamen. Kies er een die je echt mooi vindt en let op wat er gebeurde. Welk licht had je? Hoe was je compositie? Wat deed je met de ISO, het diafragma, de sluitertijd en andere instellingen? Maak aantekeningen en probeer conclusies te trekken. Die kennis zal je helpen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen bij het kiezen van de accessoires die je wilt kopen.

Gebruik een reflector.

Sommige van de interessantste effecten ontstaan door het licht te verstrooien en te weerkaatsen. Een reflector is in wezen een kleine, speciaal gebouwde diffuser die je aan je opstelling kunt bevestigen. Je kunt een reflector gebruiken om het licht dat op je onderwerp valt, te verspreiden. Als je je foto een wazige of dromerige uitstraling wilt geven, verspreid je het licht met een reflector. Als u diepte en textuur aan uw beeld wilt toevoegen, verspreidt u het licht met een reflector. Het verspreiden van het licht is ook goed om donkere schaduwen op het gezicht van uw onderwerp en op hun kleren te vermijden.

 

Portret fotografie Gouda

 

Stel je onderwerp op met een achtergrond.

Een eenvoudige achtergrond is geweldig om diepte en textuur aan je foto's toe te voegen, maar vaak kan het vrij vlak aanvoelen. Een eenvoudige achtergrond kan worden aangevuld met een hoofdlicht, een invullicht en zelfs een tegenlicht. Een hoofdlicht wordt gebruikt om de belangrijkste kenmerken van je onderwerp te benadrukken en is meestal een zeer directe lichtbron. Een invullicht wordt gebruikt om de schaduwen op te vullen die door het hoofdlicht worden gecreëerd. Een tegenlicht wordt gebruikt om dimensie en textuur toe te voegen aan het haar en andere fijne kenmerken van uw onderwerp. Een eenvoudige achtergrond kan worden aangevuld met een strijklicht, een invullicht en zelfs een tegenlicht. Als u dimensie en textuur aan uw foto's wilt toevoegen, probeer dan een tegenlicht te gebruiken. Als u uw foto een wazige of dromerige uitstraling wilt geven, gebruik dan een strijklicht. Als u de belangrijkste kenmerken van uw onderwerp wilt benadrukken, gebruik dan een invullicht. Dit kan ook dimensie geven aan het haar en andere fijne kenmerken van uw onderwerp.

Voeg een accentlicht toe.

Accentverlichting wordt gebruikt om dimensie en textuur aan je foto's toe te voegen. Je kunt een accentlicht gebruiken om diepte aan je voorgrond toe te voegen of om de randen van je foto op te warmen. Als u uw foto een wazige of dromerige uitstraling wilt geven, voeg dan een warm accentlicht toe. U kunt een accentlicht ook gebruiken om dimensie en textuur aan uw foto toe te voegen. Als u dimensie en textuur aan uw foto wilt toevoegen, gebruikt u een accentlicht. U kunt ook een accentlicht gebruiken om diepte aan uw voorgrond toe te voegen. Dit kan ook helpen om de randen van uw foto warmer te maken, waardoor ze gladder en meer uitnodigend worden.

Wees niet bang voor scherptediepte.

Als je portretten maakt, is het niet ongebruikelijk om een groot diafragma en een kleine scherptediepte te gebruiken. Hoewel deze instellingen prachtige foto's opleveren, raak je gemakkelijk geïntimideerd door het idee om met een kleine scherptediepte te fotograferen. Je hoeft niet bang te zijn voor een kleine scherptediepte. Als je een snelle sluitertijd en een klein diafragma gebruikt, kun je de achtergrond vervagen om een geweldige opname te maken. Als je de scherptediepte zelf in de hand wilt houden, kan dat ook. Fotografeer met een klein diafragma en een snelle sluitertijd. Hoe je het ook doet, je hebt veel controle over de scherptediepte in je portretten.

Laatste woorden.

Portretfotografie is een geweldige manier om uit te drukken wie je bent door middel van beelden. Als je klaar bent om te beginnen met portretfotografie, is het handig om te investeren in accessoires die een verschil kunnen maken in de kwaliteit van de beelden die je maakt. Deze vijf tips helpen je op weg met gouden lichteffecten in de fotografie. Leer je licht kennen, gebruik een reflector, stel je onderwerp op met een achtergrond, voeg een accentlicht toe en wees niet bang voor scherptediepte. Met deze vijf tips maak je prachtige portretten met gouden lichteffecten.